Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

От малка си мечтаех да обиколя всяко едно кътче от планетата Земя

| 29.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на осемнадесетгодишната И. И., с което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи оттук - http://milostiv.org/text/770

Още от малка си мечтаех да обиколя всяко едно кътче от планетата Земя, да узная и да се докосна колкото се може по-близо до нови хора, обичаи и предизвикателства. Сега, като се замисля това не е било мечта, плод на неуморното ми детското въображение, а една цел, която съм си поставила още от тогава и ще направя всичко възможно тя да бъде изпълнена. Винаги съм си представяла, как разказвам на моето семейство и приятели за невероятните ми преживявания, за великолепните гледки, на които ставам свидетел, за новият опит, който съм придобила и за всички онези малки неща, на които хората се радват от сърце и никога не искат да забравят. Отбелязвайки, всяко едно местенце, което съм посетила на картата на света в моята стая, носенето на сувенирчета или магнитчета от ново посетената държава, добавено към колекцията ми на хладилника, би ме правило много щастлива и горда.

Избирайки, да уча във Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, получавам един малък шанс да осъществя тази своя детска мечта. Специалността, която избрах : Мениджмънт на водния транспорт, ще ми даде подготовка в областите на корабния бизнес и морската администрация. Завършвайки 4-годишното си редовно обучение ще получа висока квалификация, която ще ми даде възможност за работа като експерт или лидер в международната търговия по море. С което се доближавам още повече до големия свят и до някаква малка степен ще бъда на една крачка разстояние от достигането до необятния и непознат за мен свят.

Благодарна съм, че съществува тази стипендия на Сдружение „Милостив“, която дава стимул на деца с големи мечти, но с малки финансови възможности.


Снимка: pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova