Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Изкуството може не само да доставя наслада на човешката душа, но и да дава израз на човешкото съзнание

| 31.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на деветнадесетгодишната М. В., с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от - http://milostiv.org/text/770

Уважаема комисия,
искам да изкажа своето възхищение от вашата инициатива! Всяко дете заслужава правото на качествено образование и правото да се развива.

За мен образованието винаги е било пътят към успеха. Висшето образование е една възможност да се реализирам в сферата на изкуството. Специалността, в която съм приета е част от Изящния факултет на Национална художествена академия – „Стенопис“. За мен е огромна чест и отговорност да бъда сред единадесетте приети кандидата в специалността. Начинът, по който стигнах до Академията ми показа, колко наистина значи образованието за мен. За да имам възможността да посещавам уроци даващи ми подготовка за приемните изпити, за да мога да си позволя всички материали нужни за тях, започнах работа и работих и преди и по време на уроците. Така разбрах колко наистина значи за мен образованието, разбрах, че съм готова на всичко, за да постигна целта си. Мотивацията ми за образование ме водеше напред. Уроците, училището и работата, бяха само стъпка към Академията.  Възможност да развия наследения ми талант и страст към изкуството.

Избрах тази специалност, поради множеството изучавани техники ( фреско, секо, сграфито, витраж, мозайка) на изящното изкуство и широката публика. Образованието в Национална художествена академия ще ми предостави знанията и уменията, които ще ми помогнат да разгърна таланта и потенциала си. Ще ми помогнат да успея да създам нов поглед към изкуството в България и надявам се в света.

Допълнителната квалификация, която избрах е Педагогика, с цел един ден да мога да предам знанията си на талантливи млади хора. За да могат все повече хора в България да оценят дарбата на българските млади художници.

Другата посока на моя интерес към образованието е насочена към магистърската специалност „Психология на изкуството“. Това е специалност, която осигурява знания за теорията и практиката на съвременната арт психология. Предлага алтернативни подходи, методи и средства за психологическа интерпретация на изкуството. Дава възможност за реализиране на психологически изследвания и психологически експерименти, базирани върху изкуството.

Целта, която искам да постигна в професионален план е да стана художник, който да умее да докосва хората с изкуството, да променям представата за изкуство. Като художник желая да направя света около нас по – красив, изкуството на България по – значимо пред света. Искам чрез моята история да покажа, че изкуството има бъдеще, то може  не само да доставя наслада на човешката душа, но и да дава израз на човешкото съзнание. Изкуството може чрез своята психология да разкрива загадките на човешкия ум и да лекува. Затова освен художник, желая да стана педагог и психолог.

Снимка: pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova