Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Най-успешните хора са тези, които се борят да сбъднат мечтите си

| 31.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на деветнадесетгодишната Т. М., с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от - http://milostiv.org/text/770

Кандидатствам за стипендия „Добротворчество“ с убеждението, че тя е един морален стимул и признание.

Продължаването на обучението след средното образование е важно за всеки човек, който иска да обогати знанията си и да се развива. Висшето образование дава знанията, уменията и компетенциите, които са необходими за успешна реализация. Образованието не е просто придобиване на знания, събиране и съпоставяне на факти, то е да виждаш смисъла на живота като цяло, възможността да израснеш като личност.

Приета съм в Университет за национално и световно стопанство с поднаправление „Икономика и инфраструктура“. Желанието ми е след 2 години успешно да се запиша в специалността „Маркетинг“. Смятам, че положителни качества като тези, че съм завършила икономическа специалност в средното училище, отличната диплома, упоритостта и желанието за развитие, биха ми помогнали да се справя успешно със следването. В специалността „Маркетинг“ се изучават различни дисциплини: като започнем с икономика и статистика и стигнем до реклама и пиар. Това дава възможност за развитието на множество качества и умения, които ще са от полза в бъдещото ми развитие. Завършилите тази специалност стават маркетинг специалисти, които могат да се реализират в  маркетинг отделите на фирми, предприятия, медии и т.н. Маркетинг специалистите се занимават предимно с  проучвания на пазара, разработване на маркетингови стратегии, реклами и търговски промоции. Желая да работя в сферата на маркетинга, защото искам да се занимавам с реклама и мисля, че притежавам необходимите качества като мотивация, креативност, отговорност, решителност и други.  

Най-успешните хора са тези, които се борят да сбъднат мечтите си, а няма нищо по-хубаво от това да работиш работата, за която си мечтал и която ти доставя удоволствие.

Чрез учението се образоваме, ограмотяваме и се научаваме да се справяме в дадени ситуации. Чрез историята научаваме за миналото на нашите деди и през какво са минали, българския език ни научава на грамотност, литературата – с книгите преоткриваме себе си и научаваме нови и интересни неща. Учението ни дава не само конкретни теоретични и практически знания, но и умения как да се справяме в живота.

Снимка: https://pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova