Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Обожавам да общувам, да помагам на хората, обожавам да пътувам, да изучавам културата на различни държави и страни

| 31.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на деветнадесетгодишната П. И., с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от - http://milostiv.org/text/770

Израснах в семейство с един родител /майка/. Не бях лишена от никакво внимание. Живеем в апартамента на дядо ми. Мама има работа, която е свързана с много служебни ангажименти и рядко успяваме да се засечем, за да си поговорим. Доходът на майка ми е твърде малък, поради което тя изпитва затруднения относно разходите в семейството ни. Мама има заеми към банки, които продължава да изплаща с доста усилия.

Завърших средно образование си образование в Средно училище „Димитър Благоев” град  Провадия с много добър успех. Училището ми даде много добри знания, които ще използвам при обучението си от тук нататък. Като дете мечтаех да знам английски език и това стана моя фикс идея. Непрекъснато се ровех в английски сайтове, за да обогатявам речника си и да се опитвам да уча езика самостоятелно. В училище това ми беше един от любимите предмети, които изучавах с огромно удоволствие. С помощта на знанията си аз реших с какво искам да се занимавам и каква да бъде по нататъчната ми реализация. Имам желание да уча висше образование, защото според мен с това образование имаш много по-голям шанс за развитие, по-големи успехи, мечти и надежди. Сигурна съм че с усилия ще мога да постигна мечтата си. В днешно време е ужасно трудно да си намериш доходна работа, която да ти хареса и да я работиш с удоволствие. Принуден си да работиш някаква работа, с която да успяваш да се издържаш , за да не останеш на разноските на родителите си. Без висше образование реализацията е много трудна. Аз не желая да бъда в тежест на моята майка, не желая да бъда от хората, които да се откажат от мечтата си да се реализират. Желая да уча, за да докажа на себе си и на нея, че мога да успея да осъществя мечтата си, че мога да постигна дори и невъзможното.

От  средата на септември месец вече официално ще бъда студентка. Приета съм да уча „Туризъм” в Икономически университет - Варна. От доста време си мечтах да бъда приета в този университет след като завърша средното си образование. От една страна обучението в него е на много добро ниво и е прекрасна основа за бъдещата ми професионална реализация, а от друга страна е близо до дома ми, до семейството ми, приятелите ми и средата, с която съм свикнала. Започнах да се подготвям за предварителен изпит по Български език и литература. Явих се на изпита и успях да го издържа. Чувството след излизане на резултата беше неописуемо. Тази специалност ми харесва много, защото усъвършенстваш езика и имаш много добра възможност за реализация. Искам да уча „Туризъм”,защото по този начин ще сбъдна своята мечта.

След завършване на своето образование бих искала да работя в сферата на туризма – специалист в туристическа агенция, корпоративен мениджър, рецепционист, преводач, екскурзовод или всякаква друга дейност в сферата на изучаваната от мен специалност. Обожавам да общувам, да помагам на хората, обожавам да пътувам, да изучавам културата на различни държави и страни, да се отдам на всяка новост в живота си. За мен ще бъде огромна радост да опозная света, да помогна на всеки да открие нещо ново до себе си -  нова култура, нова книга, нова интересна забележителност.

Образованието ще ми помогне да намеря мечтаната работа, да изградя за себе си един нов свят, в който добила необходимата самостоятелност знам, че не съм в тежест на никого, още повече, че бих могла да бъда в помощ на семейството си, което винаги ме е подкрепяло. Завършването на висше образование в избраната от мен специалност ще ми даде увереността в собствените ми сили и сигурността в знанията ми при практикуване на професията, която толкова много харесвам. Възможността за надграждане на чуждоезиковото ми ниво, постигнато при обучението ми в СУ „Димитър Благоев” – Провадия и конкретното въвеждане и запознаване със специфичните за туристическия бизнес особености е нещото, което ме мотивира да кандидатствам в Икономически университет – Варна.

Единственото, което не мога към настоящия момент сама да преодолея е финансовата тежест, която е трудно поносима за семейството ми. Знам, че имам невероятна майка, която би направила всичко, за да бъда щастлива, знам какво обичам, какво искам и към какво се стремя, но този път ми се иска тя да не жертва времето, което би могла да е с мен или да отделя за себе си като работи допълнително.

Поради това за мен е важно, че има сдружение като Вашето, което дава финансови възможности за реализацията ни. Тази стипендия ще бъде част от основата на новото начало за мен и ще даде поне малко спокойствие на хората, които ме обичат и се грижат за мен.

Благодаря Ви, че отделихте време, за да прочетете моето мотивационно писмо. Надявам се да бъда одобрена и с Вашата помощ да осъществя целите си.

Снимка https://pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova