Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Искам да бъда това "Ново поколение", което живее и работи в България и вярва в страната си

| 31.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на двадесетиеднагодишния О. П., с което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Освен мотивационното писмо участникът ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от следния адрес - http://milostiv.org/text/770

1. Защо реших да следвам във ВУЗ?
Аз съм Огнян Петров, възпитаник на Търновския университет.
Решението да следвам във ВУЗ не беше лесно, бях подтикнат от мой приятели в последствие и от събития, но в последствие това стана моя мечта, да бъда първи от семейството ми който учи в ВУЗ. Вярвам че страната ни в коята живеем е в нашите ръце и в мойте, започнах да мечтая да се развивам и изграждам, както личност в обществото. Сблъсках се с лица, който нямат никаква надежда за развитие и никакви морални ценности за Образование, и с други който искат да се развиват, но нямат финансова възможност е виждах как мечтата им угасва. И си пожелах един ден да бъда образован и с професия и в последствие се запознах с тази специалност "Социална педагогика" и осъзнах, че чрез тази специалност ще мога да бъда по-близо до лица, който нямат желание за развитие нямат желание за образование  и други който имат желание.

2. Защо избрах да уча в съответната специалност?

Студент съм в  2-ри курс изучавам дисциплината  Социална педагогика,  избрах тази специалност, за да имам по-близак контакт с хора от други етнически групи в България и да мога да им бъда полезен, за тяхната интеграция, също да мога да им бъда пример и помощ, например "ромите" в България не са подкрепяни по никакъв начин, а техните деца са в институциите. То ние "Аз" съм този който ще работи с тях.
Надявам се и вярвам, че моите успехи биха мотивирали  и подтикнали към същите и други момичета и момчета от ромски  етнос. Ще им покажа с успешния си опит, че това не е невъзможно.
Конкретната ми цел е да стана Социален педагог - и с това да мога да насърчавам децата в домовете, че винаги има надежда за по добър живот и аз самия да бъда пример за тях, не че имам добър живот, а че въпреки че ми е трудно искам да успея.  Това помага и за промяна на обществените нагласи, а именно, че мотивация за продължение на образованието у ромските деца липсва. (Или децата, който са лишени от родителски грижи и искат да постигнат нещо но нямат възможност.)

3. С какво образованието ще ми помогне?
Образованието е важен фактор за моето интелектуално развитие. Образованието найстина в България е  на високо ниво много студенти, който са завършили в нашите ВУЗ някой в момента живеят и работят тук а други извън страната. Избирам Образованието за да имам бъдеще за мен и моето семейство искам да бъда това "Ново поколение", което живее и работи в България и вярва в страната си . Образованието ще ми помогне да имам добра професия. Образованието изгражда в мен морални ценности и навици, нагласи за обучение и развитие и не бих спрял само с един бакалавър, а напротив искам още напред и нагоре не казвам, че ще е лесно, но не е невъзможно. Обръщам се към Вас с молбата си да ме подкрепите, за да осъществя една моя голяма мечта-желая да имам възможността да продължа  своето  образование, да се развивам и  усъвършенствам. Защото и вие сте част от Образованието на България.

Снимка: https://pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova