Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Образованието е фундамент, който е в основата на успеха

| 21.08.2019Следният текст е мотивационно писмо на дваднадесетгодишния А. С., с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2019. Освен мотивационното писмо участникът ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от - http://milostiv.org/text/770

Желанието да продължа своето образование се дължи на много хора, от които на първо място са моите родители. Те са нямали възможност да продължат образованието си и не искам да ги разочаровам. Другата част, която ме насърчава да запиша висше са учителите, които ми помогнаха да открия своя потенциал в сферата на икономиката и по-точно в областта на счетоводството. Основният „виновник“ да открия потенциала си е госпожата по счетоводство, която ми преподаваше.

В първия час, този предмет ми грабна вниманието, при което след всеки изминат учебен час, интересът ми се засилваваше и вече бях решил какво искам да уча и работя. Госпожата ми предложи да участвам в състезание по счетоводство, което се организира от Университета за национално и световно стопанство и други партньори, на което завоювах III-то място и получих сертификат, който ме освобождава от кандидат-студентски изпит. Това бе последното доказателство, което ми трябваше, за да разбера, че това е правилният избор да продължа образованието си.

Избрах да запиша висше образование в Университета за национално и световно стопанство - гр. София, специалност „Финанси, счетоводство и контрол“.

Завърших средното си образование в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ – град Кюстендил, специалност „Банково дело“, професия „Финансист“. В периода на обучение съм изучил 4 разновидности на счетоводството, което ми дава по - широк кръгозор в науката – счетоводство.  Също така съм посещавал практики в реална работна среда , където придобих много знания и умения.

Желая да продължа да изучавам счетоводство, като в университета ще надграждам текущите ми знания, които съм придобил в гимназията, за да мога като завърша да изпълнявам качествено задължения като счетоводител. Искам да стана експерт – счетоводител и да отворя собствена счетоводна къща.

Искам да сбъдна мечтата на родителите си, да завърша висше образование и да се гордеят с мен, също така да започна работа в областта на счетоводството и да покажа наученото в университета, с което искам да  бъда в полза на всяко предприятие като качествен персонал.

Образованието е фундамент, който е в основата на успеха, и то дава шанс на всеки един за осъществяване на добра кариера, но и също така, и успехи в личен аспект.

НЯМА НЕОСЪЩЕСТВИМИ МЕЧТИ!

СЛЕДВАЙТЕ ГИ!

Снимка: pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova