Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на талантливи младежи в затруднено материално положение да учат висше образование

Автор: Милостив | 22.08.2019...
Вярваме, че всички деца имат право на добро образование, което да им даде шанс за достоен живот. Основен критерий за това би трябвало да бъдат техните способности и желание да учат и се развиват, а не финансовото им и социално положение. По-надолу можете да видите инициалите, специалността и линк към мотивационните писма на всички участници в конкурса "Стипендия ''Добротворчество'' 2019/2020 - за младежи в неравностойно положение положение, желаещи да учат висше образование". Голяма част от младежите в неравностойно положение са загубили един или двамата си родители или имат ТЕЛК. Понеже изчакваме да ни изпратят още няколко уверения от университе, на 6-ти октомври комисията ще оповести на кои младежи ще бъдат отпусната стипендия като броя на стипендиантите зависи от събраната сума от дарителите.

Дарители

Стипендиите се набират изцяло от частни лица и фирми. Всеки дарител би могъл да се включи като преведе желана сума на банковата сметка на Сдружение Милостив, която е посочена по-долу, или, ако поема цялата стипендия на един или повече студенти, би могъл директно да преведе парите на сметка на младежа. Организаторите работят като доброволци напълно безвъзмездно. Всички постъпили средства на сметката на сдружението ще бъдат използвани единствено за стипендиите, няма да бъдат удържани средства за административни такси или възнаграждения. Всеки дарител може да прочете мотивационните писма на участниците и да избере сам на кой младеж желае да помогне. При желание на дарителя, бихме могли да покажем документите, с които младежа доказва, че е приет да бъде студент и е в неравностойно положение. От следния адрес може да видите всички банкови транзакции - http://milostiv.org/donations

Ще се радваме ако имате възможност и желание да се включите и вие, за да можем заедно да помогнем на повече младежи да се образоват, да развиват талантите си и да изживеят по-пълноценно живота си, допринасяйки по този начин и за нашето общество.

Банкова сметка на Сдружение Милостив в Експресбанк
IBAN: BG80TTBB94001527774166
BIC: TTBBBG22
Основание: Стипендия

PayPal

Молим да отбележите "Стипендия" в описанието при банков превод или през PayPal (На втората страница при правене на дарение изберете опция "Description / Описание за дарението" и напишете "Стипендия"), за да знаем за коя инициатива да отидат средствата.

Мотивационни писма на участниците

1. М.И. -  девойка, специалност "Медицинска сестра", мотивационно писмо - "Моето желание е да помагам на хората"

2. Л.Л. -  девойка, специалност "Българска Филология", мотивационно писмо - "Искам да бъда достоен, добър и отзивчив човек, помагащ на хората в нужда

3. М.Г. -  девойка, специалност "Международни икономически отношения", мотивационно писмо - "Като по-малка често си мечтаех как един ден ще стана успешна бизнес дама"

4. А. К. - девойка, специалност "Фармация", мотивационно писмо от участитето й през 2017 г. - "Ще помагам на хората, като им осигуря нужните лекарства и ги консултирам по отношение на правилната им употреба" 

5. М. Н. - девойка, специалност "Стопанско управление", мотивационно писмо от участитето й през 2018 г. - "Винаги съм мечтала да развивам собствен бизнес и да работя в сферата на икономиката"

6. Н. Н. - девойка, специалност "Счетоводство и контрол", мотивационно писмо от участитето й през 2017 г. - "Искам да завърша образованието си и да създам собствена счетоводна къща"

7. Ж. Н. - младеж, специалност "Евроатлантическа и глобална сигурност", мотивационно писмо от участитето му през 2018 г. - "Надявам да продължа да живея достойно и да се боря за мечтите си"

8. Д. Л. - девойка, специалност "Психология", мотивационно писмо от участитето й през 2018 г. - "Нужно е да спрем за малко и да се замислим какво точно иска живота от нас, а ние какво искаме от него?"

9. А. Ф. - девойка, специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство", мотивационно писмо от участитето й през 2018 г. - "За мен изкуството идва от сърцето, храни душата и въздейства на хората"

10. К. Г. - девойка, специалност "Логопедия", мотивационно писмо от участитето й през 2018 г. - "Аз исках да работя нещо, което ще съчетава страстта и желанието ми да помагам и да уча хората"

11. Й. З. - девойка, специалност "Медицина", мотивационно писмо  от участитето й през 2018 г. - "Искам да спасявам човешки животи и поне до колкото е възможно да направя света по-добър"

12. Х. Х. - младеж, специалност "Право", мотивационно писмо от участитето му през 2018 г. - "Моята цел е да променя поне отчасти съдебната система"

13. Й. М. - девойка, специалност "Логистика", мотивационно писмо - "Сега е времето, в което ще положа всички усилия и труд, за да придобия знания и умения"

14. А. С. - младеж, специалност "Финанси, счетоводство и контрол", мотивационно писмо - "Образованието е фундамент, който е в основата на успеха"

15. О. А. - девойка, специалност "Право", мотивационно писмо от участитето му през 2018 г - "Бих искала да се реализирам в наказателното право и да навляза в системата на МВР"

16. И. Й. - девойка, специалност "Медицина", мотивационно писмо от участитето й през 2018 г - "Искам уверено да мога да застана на пътя на смъртта и да се боря за живота на пациентите си" 

17. П. Р. - младеж, специалност "Корабни машинин и механизми", мотивационно писмо от участитето му през 2018 г. - "Като корабен механик ще имам възможност да плавам до различни дестинации, да си сътруднича с различни култури"

18. М. В. - девойка, специалност "Стенопис", мотивационно писмо от участитето й през 2018 г - "Изкуството може не само да доставя наслада на човешката душа, но и да дава израз на човешкото съзнание" 

19. П. И. - девойка, специалност "Туризъм", мотивационно писмо от участитето й през 2018 г - "Обожавам да общувам, да помагам на хората, обожавам да пътувам, да изучавам културата на различни държави и страни"

20. А. Г. - девойка, специалност "Счетоводство и контрол", мотивационно писмо от участитето й през 2018 г - "Очаквам много да науча, да разширя кръгозора си и един ден да стана част от дарителите"

21. В. И. - младеж, специалност "Българска фиология", мотивационно писмо от участитето му през 2018 г. - "Да си учител е най-отговорната професия, защото от учителя тръгват всички други професии"

22. С. И. - младеж, специалност "Право", мотивационно писмо от участитето му през 2018 г - "Желая да съдействам каузата на хората с увреждания и децата в неравностойно положение да бъде защитена успешно в нашата страна"
23. С. М. - младеж, специалност "Педагогика, Музика", мотивационно писмо от участитето му през 2018 г - "Моите дългосрочни планове са успешно да се реализирам като музикален педагог"

24. Г. И. - девойка, специалност "Фотография", мотивационно писмо - "Искам да говоря за света, за малкия човек, за големия човек, за красивото, но и за несправедливото"

25. В. Д. - младеж, специалност "Информационни системи", мотивационно писмо - "Не съм предполагал, че ще имам нужда от помощ като тази"

26. В. И. - младеж, специалност "Стокознание и митническа дейност", мотивационно писмо "Мечтата ми е да уча, да получавам знания и да завърша с отличие"

* Подредбата на участниците е по реда на изпращане на кандидатурата.

Резултати (обновено на 06.10.2019 г.)

За наша голяма радост, благодарение на сърдечни и щедри дарители успяхме да осигурим 30 хиляди лева, което ще покрие точно 25 стипендии в размер 1200 лв. Спъкът с младежите, които ще получат стипендия през 2019/2020-а учебна година може да видите на следния адрес - http://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2019
Всички дарения и съответно преводите към младежите може да проследите оттук - http://milostiv.org/donations

Снимка: https://pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova