Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Петя: Да си учител е призвание (Добротворчество)

| 13.08.2020Следният текст е мотивационно писмо на Петя, с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2020. Освен мотивационното писмо ни бяха предоставени и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от секция Дарители на следния адрес - https://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2020

Казвам се Петя, на 20 години и съм родом от пернишкото село Студена. Това, че съм израстнала в село никога не ме е притеснявало с гордост да заявя от къде съм. Произхождам от честно трудолюбиво семейство и от малка съм възпитавана да уважавам всички и това, с което се занимават.

Моята любов е музиката. Израстнах с българския фолклор, а по-късно започнах да пея и други стилове. Завърших средното си образование в Национално Музикално Училище „Любомир Пипков“ гр. София с профил Народно пеене. Тогава получих вдъхновение и осъзнах, че музикалният път, по който бях тръгнала не бива да свършва дотук. И не свърши. Кандидатствах в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ и бях приета на първо класиране, специалност Музикална педагогика. Завърших втори курс успешно с много добър успех. Печелила съм десетки фестивали и конкурси със златен медал. През 2012г. станах Европейски шампион по фолклор на шампионата „Euro Folk 2012”, който се проведе в гр. Несебър. Извънкласните дейности продължават. Хорист съм в хор към Фондация „Николай Кауфман“. Запазвайки  красотата на автентичната народна песен, често получаваме покани за различни участия.

От малка се възхищавам на учителската професия и знам, че да си учител е призвание. Смятам, че това е една от най-благородните професии, тъй като всички други произлизат от нея. Всеки трябва да бъде научен как да пее, танцува, банкира, шофира, рисува, да лекува и т.н. Смятам, че образованието е най-висшата ценност и е необходимо за изграждането на личността на един човек и именно, затова не се отказвам да преследвам тази моя мечта – да стана учител. Според мен в момента учителят, попа и кмета не са с такава тежест в обществото, с каквато са се подвизавали преди, но определено без тях всичко щеше да е различно (в лошия смисъл)! Затова съм благодарна и поздравявам, всички, които работят като учители. Моите краткосрочни планове са да завърша успешно висшето си образование, а дългосрочните – да се реализирам и да остана тук в България, практикувайки учителската професия!

Снимка: https://www.freeimages.com/photo/music-1-1418403

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova