Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Добротворчество - Аслъ: Радва ме мисълта, че ще помагам на хора в беда

| 30.08.2022Следният текст е мотивационно писмо на бъдещата първокурсничка Аслъ, с което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2022. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратила и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някого от младежите, може да види как би могъл да го направи оттук - http://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2022

Казвам се Аслъ - избрах медицина след завършване на средното си образование като имам предвид , че най-хуманната професия е тази на медика. Осъзнах  това още в ранното си детство, тъй като тогава изгубих най-ценните за мене хора поради нелечими тежки заболявания. 

В годините, докато учех, имах колебания  за избора си на професия, но в 10 клас взех решение, че ще се занимавам с медицина. Избрах да стана медицинска сестра, защото всеки пациент винаги има нужда от подкрепа, морал, мило отношение. Самата работа изисква изключително много енергия, търпение, различни умения, идеи. 

Аз съм отговорен човек по принцип и мисля, че притежавам необходимите качества, за да бъда наистина полезна, както на пациентите, така и на лекарите, с които ще работя. Радва ме още отсега мисълта, че ще помагам на хора в беда, останали без надежда и позитивна нагласа към живота. Щастлива съм, че ще уча в Медицински университет-Варна, където бих желала да реализирам мечтата си, като работя в някоя от болниците в града.

Зная, че един ден ще бъда полезен човек за хората, живеещи в нашата прекрасна страна,  а това ме изпълва с гордост и съзнание за изпълнена житейска мисия. Ще бъда благодарна, ако получа една малка подкрепа, за да осъществя мечтата си.

Снимка: https://pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova