Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Добротворчество - Николай: Желанието ми е да създавам компютърни мрежи, които свързват хората

| 24.08.2023Следният текст е мотивационно писмо на бъдещия първокурсник Николай, с което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2023. Освен мотивационното писмо участникът ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някого от младежите, може да види как би могъл да го направи оттук - http://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2023

Благодаря Ви, че ми предоставихте възможността да кандидатствам за стипендия за висше образование. Бих искал да споделя, че има нещо, което ме отличава като кандидат за стипендия – борбата и амбицията ми да преодолея затрудненията, свързани с моето наследствено генетично заболяване и инвалидност.  

Това е моята трудност,но и моята увереност, че макар да съм различен в здравословно отношение от връстниците си, именно това за мен се превърна в стимул да успявам в поставените ми цели и задачи. През годините съм се изправял пред много предизвикателства, но усърдно съм се стремил да не допускам да бъда повлечен назад. Моята инвалидност ме е научила да бъда настойчив и устойчив в преследването на моите цели, както и да се справям с трудностите, с открито сърце и усмивка на лицето.

Знам, че заболяването ми може да се окаже предизвикателство по време на учебния процес, но аз съм решен да преодолея всички препятствия, като новоприет студент в ПУ „Паисий Хилендарски“- редовно обучение,държавна поръчка. Моят опит и придобити умения ще ми помогнат да бъда организиран и целенасочен в учебните занятия, да поддържам баланс между академичните ангажименти и здравословните ми нужди, както досега успешно съм съчетавал класните и извънкласни дейности: Европейски проект на „Erasmus +“, топ 20 на националния конкурс „Аз мога-тук и сега“, 2 място на областен конкурс по превод организиран от Американското посолство в България, математически турнир „Перперикон“ , награда от националния конкурс в категория стихотворения-„Усещане за любов“, два пъти подред читател на годината в област Кърджали. Любовта към родния ми край упешно съчетах през настоящата година с обучението си за екскурзовод.

Също така, искам да споделя моята голяма страст към мрежовото инженерство. В процеса на обучение и развитие в областта на информационните технологии, осъзнах, че работата като мрежов инженер би била моят идеален път за кариерно развитие. Желанието ми е да създавам, поддържам и оптимизирам компютърни мрежи, които свързват хората и организациите по света.

Моят стемеж към информационното и компютърно инженерство и в частност интереса ми към мрежовото инженерство са тези, които ме правят подходящ кандидат за тази стипендия. Избрах тази област не само заради моите интереси, но и защото вярвам, че технологиите имат силата да променят живота на хората към по-добро.

В заключение, искам да кажа,че искрено се надявам Комисията за стипендии към „Добротворчество“ да хареса моите мотиви за исканата от мен стипендия за висше образование, тъй като тя ще ми бъде необходима финансова подкрепа по време на обучението ми, защото и моята майка е с 100% ТЕЛК и ме отглежда сама. Благодаря Ви за отделеното внимание, към мотивационното ми писмо. Знам ,че моят път ще бъде изпълнен с предизвикателства, но съм решен да ги преодолея и да допринеса за образованието и общността, и се надявам да мога в бъдеще, като един „Добротворец“ да помогна и аз на някой в нужда.

Photo by Marvin Meyer on Unsplash

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova