Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Лена и нейните пет малки дечица

20.03.2014

Да помогнем на Лена и нейните пет малки дечицаТова е Лена. На 25 години е и е майка на пет малки деца - Мария, Андриана, Леонардо, Алекс и Николай. Шестото дете е на път и Лена смята, че ще е момиче . Усеща го, макар да не е ходила на лекар. Предишните си деца е родила вкъщи или в линейката. Самата тя е отгледана на улицата. Много умно момиче е, невероятно будно, но с напълно объркан живот. Учила е до шести клас, работила е на различни места за ограничено време, последно продаваше мартеници, но хората, които я бяха наели й платиха в пъти по-малко от уговореното. Като цяло разчита на детските, но те и за наема й едва стигат. Вече два или три месеца са без ток. Хазяйката редовно ги заплашва, че ще ги изхвърли. Но пък имат покрив, за разлика от миналото лято, когато живееха в един парк през деня, а вечер спяха нелегално в някаква порутена къща.

Най-големите две момиченца ходят на училище - във втори клас и в предучилищна група и се справят чудесно. Другите, по-малките, стоят у дома със свекървата, докато Лена обикаля улици и църкви да събира милостиня.

Къде е бащата на децата? До средата на януари беше при тях и ходеше да работи като строител или общ работник - където го наемат, за да изхранва многобройното си семейство. По Нова година обаче се сбил с поредния си работодател, защото той не искал да му плати парите, както се били договорили. Арестуваха го, тръгна дело и сега е в затвора. Ще остане там минимум година и половина. През това време ще се роди следващото му дете, а останалите ще продължат да оцеляват с това, което майка им успее да осигури.

Най-добре би било да се намери работа за Лена или свекърва й, за да имат по-сигурен доход, но те нямат квалификация и е много трудно. А и рискът да попаднат на хора, които само ще ги използват, е голям. Ако можете да помогнете с готови храни, обувки и дрехи за децата, предложения за работа или средства, ще бъде много ценно за тях. Живеят в жк "Свобода" в София. Телефонът на Лена е: 0878 457 227

Бележка на редактора:
Допълнителна информация можете да получите от г-жа Таня Величкова, която ни изпрати този зов за помощ.

Източник: https://www.facebook.com
Снимка: Таня Величкова

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova