Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Руслан Мъйнов прави серия концерти в помощ на рушащи се храмове в България

09.06.2014

Руслан Мъйнов прави серия концерти в помощ на рушащи се храмове в БългарияРуслан Мъйнов се е отдал на благородна кауза - да работи за възстановяването на български църкви, които са в лошо състояние и се рушат. За тази цел той, заедно с оперната певица Русалина Мочукова и симфоничният оркестър на Русенската опера., организират цяла серия от концерти из страната, средствата от които ще отидат за възстановяването на родните храмове. Наистина една невероятна постъпка, достойна за възхищение, коментират почитателите на Руслан Мъйнов.

Един от концертите в инициативата се проведе в град Елена. Средствата от това събитие певецът който дари за ремонта на църквата в село Шилковци. Църквата „Архангел Михаил” в село Шилковци е православен недействащ храм. Построен през 1847 г., рухва през 1998 г. Най-ценното от този храм – стенописите и иконите, са спасени, пренесени и изложени в експозиция „Християнско изкуство от 19 век“ в сградата на еленското класно училище „Даскалоливница“.

Тази благотворителна кампания не е първата за Руслан Мъйнов. През 2012 г. той и Райна Манджукова участваха в благотворителен концерт в Пловдив благодарение на който бяха събрани средства за възстановяването на изгорелия български храм в град Болград, Украйна.

„Нали творците и артистите сме за това?! Стига сме се вторачвали в собствените си проблеми, безпаричие и прочие. Нека да направим, каквото можем, за да решим проблемите на някой друг или на нещо свято – които се нуждаят много повече от нас“, заяви Руслан Мъйнов.

По материали от в-к Стандарт, 24 часа, Под тепето, goreshto.net

Източник: http://www.goreshto.net
Снимка: http://visit.elena.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova