Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителна кампания в Благоевград помогна на 180 семейства в нужда(преглед)

Автор: uspelite.bg | 25.01.2018

Благотворителна кампания в Благоевград помогна на 180 семейства в нужда(преглед)Приключи дарителска кампания в Благоевград, която помогна на десетки семейства в неравностойно положение да посрещнат коледните празници с нова надежда за по-добро бъдеще.

"Приятели, наши връстници гладуват! Нека спрем това!" - с този призив Общинският съвет по наркотични вещества и Православния информационен център на Неврокопска света митрополия апелира хората да отворят сърцата си. Те са главните организатори на благотворителната кампания, а хората към която е насочена са семейства на наркозависими, болни, бедни и самотни благоевградчани.

Благодарение на дарителите, тази година са събрани около 1600 кг трайни хранителни продукти като олио, брашно, захар, макаронени изделия и много лакомства.

Храната е разпределена между 180 семейства в нужда, като освен хранителните пакети на нуждаещите се са раздадени пресни плодове и одеяла.

В кампанията се включват много млади хора и ученици, а също така и девет училища, като сред най-активните са II ОУ “Димитър Благоев“, СУИЧЕ “Св. Климент Охридски“, XI ОУ “Христо Ботев“.

Студентите на гл. ас. д-р Марияна Шехова-Канелова от ЮЗУ “Неофит Рилски“, ученици от СУ “Паисий Хилендарски“-с. Абланица, представители на дребния бизнес и граждани също оказват специална подкрепа.

На доброволческата кухня за бедни към църквата „Св. Николай“ в благоевградския квартал „Грамада“ са закупени месни продукти, с които да се подпомогне дейността ѝ.

Източник: http://uspelite.bg
Снимка: http://uspelite.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova