Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителна кампания Колело за смет, за дете велосипед

Автор: БНТ | 02.05.2017

Благотворителна кампания Колело за смет, за дете велосипедАко старото ви колело стои непокътнато в гаража, вече може да му намерите предназначение.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Взимаме стари велосипеди, тоест хората ни даряват стари велосипеди, които за тях са непотребни. Ние ги ремонтираме и съответно ги даряваме на деца, които не могат да си позволят да имат такива. Тази година целта са да дарим 120 велосипеда. 100 на деца от приемна грижа и 20 на дома за временно настаняване от семеен тип в село Дрен".

Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед" се провежда за трета поредна година. За разлика от предишните, този път велосипеди ще получат деца от цялата страна. А стари и непотребни колела или велочасти може да дари всеки.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Обикновено получаваме повече отколкото сме отремонтирали, защото една част от велосипедите са брак и просто трябва да ги изхвърлим и не можем да ги отремонтират. Така че, за 120 велосипеда поне 180 трябва да получим дарения тази година".

Освен с дарение на велосипед, всеки може да помогне и като доброволец за ремонта.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Ако имате някакви основни механични познания и може да ремонтирате колелета всеки всъщност е добре дошъл, не само хората с умения, в Дряново, в нашия склад там където правим колелетата. В сайта ни са обявени работните уикенди за тази година. Те са 3, в края на април, в средата и края на май и всеки може да дойде и да ремонтира заедно с нас."

Кампанията приключва в края на май, за да може за 1-ви юни децата, лишени от родителски грижи, да получат колело по повод деня на детето.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Реакцията им е страхотна. Те вземат колелото и забравят за каквото и да е друго. Тръгват да карат. Който не може тика, помагат си едно на друго. Много е весело!"

Всеки, който е решил да зарадва дете с нов за него велосипед може да намери повече информация за начините на даряване, както и за пунктовете, в които се събират велосипедите, на страницата на кампанията "Колело за смет, за дете велосипед".

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova