Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Изложба на икони, рисувани от деца, откриха в Стара Загора

Автор: starozagorci.com | 16.04.2018

Изложба на икони, рисувани от деца, откриха в Стара Загора Деца от Примитрополитското неделно училище „Свети Игнатий Старозагорски“ и Неделното училище към храма, откриха на Светли Четвъртък в Художествената галерия в Стара Загора. В нея освен иконите е включен и резултатът от двете графични работилници, осъществени със съдействието на Милен Алагенски и гостоприемството на изложбена зала „Лубор Байер“.

Част от произведенията могат да бъдат откупени, а средствата ще бъдат използвани за довършителни работи по обзавеждането на реновираната вече сграда, в която ще се помещават двете неделни училища. Официалното му откриване ще се състои в началото на новата учебна година, съобщи отец Евгений Димитров, председател на църковното настоятелство при храм „Св. Троица“

„Голяма радост е за нас да бъдем на това място, в едно сърце и в една душа, за да можем всички да прославим нашия Господ Иисус Христос. Нека помним думите на Св. Василий, който казва, че най-скъпоценният дар за придобиване на човека, това е припечелването Светия дух. Нека всички да го припечелим, за да може един ден да застанем от дясната страна на Бог Отец.“, обърна се към присъстващите протосингелът на Старозагорска митрополия отец Богослов. Той предаде и поздравът на Старозагорския митрополит Киприан, с чиято благословия е осъществена изложбата.

Директорът на Художествената галерия Марин Добрев не скри възхищението си от творбите на децата и поздрави учителите им Зорница Иванова и Илиана Димова за неуморните усилия.

„Приветствам Ви за това, което правите, защото наистина е невероятно. Приветствам Вашите учители, защото с младостта и силата, която имат, те ще Ви предадат това, на което те са научени. Бъдете здрави, все така упорити и правете това, което наистина Ви харесва. Прекрасно е, че чрез творчеството Вие успявате да влезете в християнската вяра“
, каза по време на откриването заместник областният управител Петя Чакърова.

На изложбата присъстваха представители на Богословския факултет към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, преподаватели, родители, ученици и други.

Източник: http://www.starozagorci.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova