Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 



Конкурс ''Добротворчество'' - категория Млади писатели



Организатори: Конкурсът се организира съвместно от Милостив - платформа за благотворителност и социална дейност, Фондация Благородна Бадева, Сдружение за Модерна Култура и Васка Глушкова

Период: 16 октомври 2014 г. - 21 април 2015 г.

Медийна подкрепа: БНР, Информационна агенция ФОКУС, Културни новини, actualno.com, wishbox.org

Интервюта:
* 21.04.2015 - Разговор на д-р Деворина Гамалова с журналистката Лили Големинова, радио Хоризонт
* 21.04.2015 - Разговор на Радослав Кирков с журналистката Кармен Манукян, радио Хоризонт
* 03.03.2015 - Разговор на д-р Деворина Гамалова с журналистката Татяна Иванова, радио Хоризонт
* 01.01.2015 - Разговор на Нина Панчева-Киркова с журналистката Кармен Манукян, радио Хоризонт

Описание:
Конкурсът ''Добротворчество'' (milostiv.org/dobrotvorchestvo) в категорията за млади писатели е насочен към младите автори на България, които имат желание да разработят текст в някой от следните жанрове: биографична статия, репортаж или очерк. Текстовете е необходимо да бъдат посветени на реални добри дела, проекти или личности от миналото или съвременността ни. Избраните примери могат да бъдат както от България, така и извън нея; както дела на хора, така и на групи от хора или институции. Участниците се приканват да коментират добрите дела и личности като примери за подражание в днешно време, а също така и в отговор на въпроса защо да подражаваме на тези примери.

Награди

Правила за участие

Изисквания

За да участвате в първи кръг на конкурса, моля, изпратете ни на електронна поща pisateli.dobrotvorchestvo@gmail.com попълнен формуляр за кандидатстване, който може да изтеглите от тук, включващ вашия текст (обемът на текста не е важен фактор при оценяването, но е препоръчително да бъде не повече от 5 стандартни страници).

Срокове

Краен срок
Крайният срок за изпращане на творбите e 1 март 2015 година.

Оценяване

Комисия

Председател на комисията:
Гавраил Панчев – изследовател на българската литература и култура с публикувани 10 книги и над 50 статии - gavrailpanchev.info

Членове:

Критерии

Резултати:

На 21 април в галерия „България” на Софийска филхармония се проведе награждаването на национален конкурс „Добротворчество”. Събитието съчета гала-концерт на финалистите в раздела за млади музиканти и откриване на изложбата на избраните творби в раздела за млади художници. Гарваил Панчев разтълкува темата Добротворчесство като създаване на общество. Писателят Калин Терзийски говори за доброто и връчи наградите на победителите.

Победители

Честито на победителите! Искаме да изкажем благодарност на дарителите и доброволците, които ни помогнаха да осъществим тази инициатива. Може да видите техните имена от тук.







Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova